fredag , 18 oktober 2024
Home LEDELSE Enda en fransk TV-kanal forbudt i Burkina Faso
LEDELSE

Enda en fransk TV-kanal forbudt i Burkina Faso

Meditylsinet sitt anlegg i Ouagadougou, hovedstad i Burkina Faso. Foto: Burkina24
Meditylsinet sitt anlegg i Ouagadougou, hovedstad i Burkina Faso. Foto: Burkina24

-La Chaîne Info har ikke lenger tillatelse å vises  i det vestafrikanske landet

-Den franske TV-kanalen har kritisert militærjuntaens kamp mot terrorisme

Torsdag 29.juni 2023 har Conseil Supérieur de la Communication (det landets medietilsyn) besluttet at La Chaîne Info (LCI) må stoppe å sende sine programmer i hele Burkina Faso. LCI er en fransk TV-kanal.

Medietilsynet forklarte at en journalist i LCI, Abnousse Shalmani, påsto i et program sendt 25.april 2023 at terrorgrupper har kontroll på 40% av det burkinske territoriet. Dette har Human Right Watch omtalt i en nylig utgitt rapport. I tillegg hevdet Shalmani at burkinske myndigheter får det vanskelig å knuse terrorisme siden franske soldater ble kastet ut av landet. I nesten 10 år har Burkina Faso opplevd terrorhandlinger i den nordlige delen av landet.

Burkinas militærjunta har ment at franske journalister er terrorgrupper sine talspersoner. I slutten av mars utviste myndighetene to franske journalister av landet. Dager før var det France 24 som måtte stenge dørene sine. Dette er en annen fransk TV-kanal. Desember fjoråret fikk Radio France Internationale forbudet i å sende programmer i Burkina Faso.

Fri Verden Media 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *