søndag , 8 september 2024
Home LEDELSE Rwanda: Kongolesiske flyktninger er velkommen
LEDELSE

Rwanda: Kongolesiske flyktninger er velkommen

Rwandisk presidents tale skapet uforståelse mellom regjering og NGO-er i forbindelse med kongolesere som flykter fra krig øst i Den demokratiske republikken Kongo.

Mandag 9.januar 2022 erklærte presidenten for Rwanda Paul Kagame at internasjonalt felleskap må finne ut bærekratige løsninger til den glemte gruppen av kongolesiske flyktninger i Rwanda. Det var foran representanter i nasjonalforsamling.

Denne utallelsen førte til sterke reaksjoner av både NGOer og aviser på sosiale medier. Blant disse NGOene var Human Right Watch som trodde at rwandiske myndighetene vurderer å utvise kongolesiske flyktingene til andre land eller ville ikke lenge motta asylsøkere fra Den nabo demokratiske republikken Kongo: “presidents erklæring beviser rwandisk regjeringen har politisert flyktningers rettigheter. Den kommer i sammenheng med avtalen signert med Storbritannia om ulovlige migranters utlevering fra britannisk jord”, meldte Human Right Watch.

Ifølge rwandiske talskvinne Yolande Makolo, er det uforståelse om Kagames ord.På sin Twitter-siden slo Makolo fast at Rwanda fortsetter å motta mennesker på flukt fra RD Kongo. I mange år har væpnede opprørere av M23 kjempet mot kongolesisk hær øst  i DR Kongo. Krigen har medført diplomatisk konflikt mellom Rwanda og DR Kongo. Kagame har blitt anklaget for å være fadder til væpnet gruppen M23. 

Fri Verden Media

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *