torsdag , 23 mai 2024
Home LEDELSE Venezuelanske myndigheter sier nei til gjenopptakelse av ICC-etterforskningen
LEDELSE

Venezuelanske myndigheter sier nei til gjenopptakelse av ICC-etterforskningen

Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: AFP
Venezuelas president Nicolas Maduro. Foto: AFP

ICC vil undersøke forbrytelser som de mener har blitt begått i Venezuela i seks år. Men Maduros regjering sier den kan gjøre det selv.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået Reuters sa venezuelanske myndigheter nei tirsdag 7.november 2023 til at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) ville gjenoppta etterforskningen i Venezuela.  Sist i juni, ga ICC-aktoren grønnt lys for at etteforskningen over mulige menneskerettsbrudd innleddes i Venezuela.

I 2020 mente ICC at Nicolas Maduro-regimet hadde begått grove forbrytelser mot menneskeheten siden 2017. Faktisk fant det  flere anti-Maduro-protester sted. Undertrykkelsen av disse demonstrasjonene gjennom tortur og vilkårlig arrest, medførte 125 døde, melder Reuters.

Venezuelanske myndigheter mener de har undersøkt selv de påståtte overgrepene, og at det ikke er snakk om grove forbrytelser mot menneskeheten. Caracas peker på opposisjonspolitiker som den mener har manipulert hendelser tilknyttet menneskerettsbrudd i Venezuela.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *