lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Singapore: Henrettet for narkotikahandel
LOVEN

Singapore: Henrettet for narkotikahandel

Familien til den dømte og aktivister mener rettssaken manglet beviser. 

Onsdag 26.april 2023 i Singapore fikk Tangaraju Suppiah dødsstraff og ble henrettet. Den 46 år gamle mannen har blitt tiltalt for narkotikahandel. Ifølge påtalemyndighetene planla Suppiah å importere cannabisposer fra nabo Malaysia. Dette fornektet Suppia. 

Familien til den dømte mannen og menneskerettsaktivister sendte et brev til Singapores president Halimah Yacob for å be om nåde. Før dommen ble avsagt protesterte folk om at saken  manglet tilstrekkelige beviser.   

Før henrettelsen oppfordret FNs kommissær for menneskerettigheter til at dødsstraffen avlyses. Organisasjoner som Transformative Justice Collective og Anti-Death Penalty Asia Network hevde stemmer for å fordømme rettsavgjørelsen. I fjor ble 11 dømt til døden for narkotikahandel. 

Fri Verden Media med Sky News

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *