lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE USA innfører visumrestriksjoner mot politikere fra Liberia
LEDELSE

USA innfører visumrestriksjoner mot politikere fra Liberia

Liberisk president Georges Weah. Foto: AFP
Liberisk president Georges Weah. Foto: AFP

Sanksjoner gjelder politikere som medvirkes i brudd på demokratiske verdier i forkant av valgene i Liberia.

27.september 2023 har USA innført sanksjoner mot liberiske politikere. Ifølge en pressemelding som det amerikanske utenriksdepartementet offentliggjorde vil politiske ledere fra Liberia (Vest-Afrika), som medvirkes i brudd på demokratiske verdie, bli nektet visum til USA. Kommende 10.oktober skal president-og parlamentsvalget avholdes i Liberia.   

Ifølge pressemeldingen gjelder amerikanske sanksjoner politikerne som involveres i valgfusk og med vold truer pressefriheten, ytringsfriheten, fredelig forsamling og organisajsonsfriheten. De målrettede er ikke navngitt men USAs utenriksdepartement presiserer at visumrestriksjoner vil gjennomføres overfor individuelle sammen med deres familiemedlemmer, og at de ikke gjelder verken regjeringen eller vanlige folk.

Liberiske medier har meldt at den pågående valgkampen preges av voldsomme sammenstøt mellom tilhengere av både den sittende presidenten Georges Weah og hans rival Joseph Boakaï. Begge er hovedkandidatene i presidentsvalget. Verdens fotballstjerne Georges Weah  vant presidentvalget i slutten av 2017.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *