fredag , 12 juli 2024
Home ARBEIDSRETT Tyskland: Tusenvis bønder blokkerer trafikk i streik
ARBEIDSRETT

Tyskland: Tusenvis bønder blokkerer trafikk i streik

Siden forrige uke protesterer bønder mot regjeringens plan for å suspendere noen skattelettelser.

Den arabiske verdensdekkende TV-kanalen Al-Jazeera meldte om at mandag 15. januar 2024 samlet tusenvis bønder seg med traktorer utenfor Brandenburg Gate i Tysklands hovedstad Berlin. Ifølge tysk politi, var minst 5000 traktorer forventet på proteststedet.

For en uke siden startet bøndene lockout i noen hjørner av landet. Demonstranter sier nei til en 3 års plan fra regjeringen for å suspendere skattelettelser over drivstoff og kjøretøy, mens den vurderer kutt i tilskudd til landbrukere. Noe som frykter de sistenevnte som mener de ville gå konkurs om plannen iverksettes.

Ifølge den tyske regjeringen er grunnen til slik beslutning at jordbrukere tjente altfor mye i overskudd i de siste årene. Søndag 14.januar 2024 hevdet Tyslands statsminister Olaf Scholz at bøndenes krav er svært viktige for ham, og at regjeringen jakter etter en «god kompromiss» med demonstranter.

Fri Verden Media/Al-Jazeera

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *