lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Tre henrettet etter terrorrettssak
LOVEN

Tre henrettet etter terrorrettssak

Bilen journalisten var innenfor exploderte etter bombeangrep. Foto: AFP
Bilen journalisten var innenfor exploderte etter bombeangrep. Foto: AFP

De henrettede medvirket i bombeangrep som for 7 år siden drepte hundre.

Tre ble dømt til døden og henrettet søndag 27. august 2023. Det meldte mandag 28.august 2023 kveld Iraks statsminister Mohamed Shia al-Sudani. De henrettede ble tiltalt for å ha vært tilknyttet ISIL terrorgruppen som medvirket i bombeangrepet i 2016.  

Faktisk ble terrorangrepet gjennomført 3.juli 2016 ved Karrada kjøpesenteret i Iraks hovedstad Bagdad. Det var dagen før Ramadan-fester. Bilen med bomber passerte forbi og eksploderte kraftig. Brannen spredte seg til senteret og 323 omkom i bygningen. Årsaken til så mange døde var at bygningen manglet nødutganger.

I følge en nylig rapport fra NGO-en Amnesty International, er Irak det sjette landet som i hele verden iverksetter dødsstraff. Men sammenlignet 2021, antall henrettede personer stupte fra 17 til 11, skrev Amnesty. Sist januar, ble 14 tilhørende Den Islamske Staten henrettet.  

Fri Verden Media med Al-Jazeera

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *