fredag , 24 mai 2024
Home HUMANITAER Sudanske flyktninger vil bli rammet av matmangel i Tsjad
HUMANITAER

Sudanske flyktninger vil bli rammet av matmangel i Tsjad

Verdens matvareprogram ber om akutt økonomisk bistand for å fortsette med matbistand til flyktningene.

Neste desember vil over 540 000 sudanske flyktninger gå tom for mat i nabolandet Tsjad. Det medlte onsdag 15.november 2023 det engelske nyhetsbyrået Reuters som siterer Verdens matvareprogram (WFP).

Flytningene forlot Sudan som følge av den pågådende konflikten mellom sudanske styrker og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF). Krigen brøyt ut 15.april 2023. Noen av menneskene på flukt kommer fra vestlige Darfur der RSF-soldater begår etnisk rensing mot Massalit-folkegruppen.

Pierre Honnorat er sjefen for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Tsjad. Overfor Reuters forklarte Honnorat at UNHCR har behov for minimum 25 millioner dollar i mathjelp  hver eneste måned, og at i desember vil de ikke kunne bistå de som er i nød. Konflikten i Sudan har medført matkrise over hele landet, har Reuters skrevet.

Fri Verden Media/Reuters    

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *