onsdag , 17 juli 2024
Home LEDELSE Seks måneders fengsel til aktivist i Egypt
LEDELSE

Seks måneders fengsel til aktivist i Egypt

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Aktivist ble pågrepet for å ha kritisert president Al-Sissi sin økonomisk politikk.

Lørdag 16.september 2023 ble aktivist Hisham Kassem (64) dømt til seks måneder i fengsel i en tingrett i Egypts hovedstad Kairo. I tillegg ble aktivisten dømt til $ 645 ($) i bot. Han var tiltalt for ærekrenkelse overfor et regjeringsmedlem.  Kassem er en berømt menneskerettsaktivist som er tilknyttet Tayar-Al-Hurr (Gratis Strøm), en politisk bevegelse.

20.august 2023 pågrep politiet Hisham Kassem. Motstanderen har kritisert korrupsjon og dårlig håndtering av den økonomiske krisen i landet. Myndighetene mener at han fornærmet en tjenestemann. Ifølge Amnesty International sultestreiket Hisham Kassem fra 23.august til 12.september 2023,  for å fordømme urettslig forvaring som han er utsatt for.  

Amnesty skrev 14.september 2023 at i mai 2022 gjenopptok komiteen for presidentens benådning. Derfor ble hundrevis av politiske fanger frigitt til tross for at flere og flere har blitt kastet i fengsel i det siste. Forrige uke, foreslo en kongressrepresentant fra USA at den amerikanske regjeringa suspenderer militær bistand til Egypt på grunn av dårlig omdømme i respekt for menneskerettigheter.

Fri Verden Media med Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *