fredag , 19 juli 2024
Home HUMANITAER Italia: 17 migranter døde i båtulykke
HUMANITAER

Italia: 17 migranter døde i båtulykke

Båten fylt med afrikanske migranter. Foto: AFP
Båten fylt med afrikanske migranter. Foto: AFP

60 andre, inkludert barn, bekreftet savnet. En tysk hjelpeorganisasjon reddet over 50.

Minst 17 migranter døde mandag 17.juni 2024 i båtulykke ved kysten sør i Italia, meldte britisk avis Sky News som siterte Resqship, en tysk hjelpeorganisasjon. Av de omkomne er en hel familie fra Afghanistan. 66 andre, deriblant  26 barn, bekreftes savnet mens 51 har blitt reddet. Av de redde var 2 som så bevisstløse ut.

2 trebåter forlot Libya og kantret i Middelhavet, i nærheten av Lampedusa-øya. Ifølge FNs barnefond og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), kommer migrantene fra Afghanistan, Syria, Egypt, Pakistan og Bangladesh. De overlevende har blitt tatt imot av  italiensk kystvakt, meldte Resqship.

Fri Verden Media/Sky News

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *