fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Guatemalas Høyesterett beordret en ny sak mot journalist
LOVEN

Guatemalas Høyesterett beordret en ny sak mot journalist

José Ruben Zamora omgitt av politiet. Foto: AFP
José Ruben Zamora omgitt av politiet. Foto: AFP

Dommere opphevde fengselsstraffet mot Jose Zamora.Journalisten er enklaget for hvitvasking.   

Fredag 13.oktober 2023 besluttet Guatemalas Høyesterett at en ny rettssak mot undersøkende journalist Jose Zamora vil åpnes. Det meldte det engelske nyhetsbyrået Reuters. I tillegg  henla Høyesterettsdommere fengselsstraffet mot Zamora.

Onsdag 15.juni 2023 dømte en herredsrett José Ruben Zamora (66) til 6 år i fengsel og 38 000 dollar i bot. Han har vært tiltalt for hvitvasking. Zamora er en berømt undersøkende journalist og grunnlegger av El Periodico. Dette er en selvstendig avis som er best kjent for å ha avslørt korrupsjonsskandaler i Guatemala, et land i Mellom-Amerika.

Søndag 15.oktober 2023 hilser Reporters Sans Frontières  rettsavgjørelsen velkommen men oppfordrer Guatemalas påtalemyndigheter til å frigi José Zamora. Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) forsvarer pressefriheten rundt om i verden. Guatemala er et av verdens mest korrupte land, ifølge NGO-en Transparency International.

Fri Verden Media med Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles