fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE En svensk miljøaktivist dømt til bot
LEDELSE

En svensk miljøaktivist dømt til bot

Greta Thunberg, den svenske miljøaktivisten. Foto: AFP
Greta Thunberg, den svenske miljøaktivisten. Foto: AFP

-Miljøaktivist ledet protest forrige måned mot bruk av fossilt brensel

-Demonstranter gikk ut på å forstyrre trafikk

Mandag 24. juli 2023 ble miljøaktivist dømt til bot etter et kort rettsmøte. Greta Thunberg ble stilt for retten i Malmö. Dette er en havneby sør i Sverige. Det skriver Agence France Presse. Greta Thunberg (20) var beskyldt for å ha nektet å etterkomme politiinstrukser.

Thunberg og fem andre medlemmer av bevegelsen «Ta tillbaka framtiden» var borte fra rettsmøtet. De gikk ut igjen på å forstyrre trafikk på havnens hovedinngang. Politiet pågrep dem under protesten.

19.juni 2023 arrangerte aktivisten protest mot fossilbrenselsindustrien i Malmö. Demonstranter blokkerte havnens hovedinngang for å forstyrre trafikk. De sa nei til politimenn som beordret at de måtte forlate stedet.

Thunberg og Co. risikerte seks måneder i fengsel, men påtalemyndigheten kunngjorde at aktivistene  vil heller få bot, meldte AFP. I 2018 oppfordret Greta Thunberg til skolestreik for miljøvern.

Fri Verden Media med Agence France Presse

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *