lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Chile: Drapet på Pablo Neruda vil undersøkes
LOVEN

Chile: Drapet på Pablo Neruda vil undersøkes

En lagmannsrett beordret gjenåpning av drapssaken. Ifølge offisiell versjon døde nobelpris i litteratur av kreftsykdom.

Drapet på venstreorientert forfatter Pablo Neruda vil undersøkes på nytt. Det meldte tirsdag 20.februar 2024 nyhetsbyrået Reuters som siterte en pressemelding fra Santiago lagmannsrett, i Chiles hovedstad. Pablo Neruda ble drept 23.september 1973 like etter militærkuppet ledet 11.september 1973 av Augusto Pinochet. I 1971 fikk Neruda nobelspris i litteratur.

Ifølge den daværende offisielle versjonen var kreftsykdom årsaken bak dødsfallet. Reuters rapporterte at i 2017 kom en gruppe utenlandske rettmedisinske eksperter til en konklusjon om at Neruda ikke omkom kun av kreft. I tillegg utelukket ekspertene ikke at en tredjepart skulle vært innblandet i drapet på skribenten.

Manuela Araya var sjåfør til poeten. Han hevdet Neruda fikk dødelig injeksjon fra en Pinochet-agent da nobelprisen var innlagt på Santa Maria helsesenteret. I fjor mottok Santiago lagmannsrett en etterlengtet rapport om saken fra en panel bestående av internasjonale eksperter, skrev Reuters.

Fri Verden Media-Reuters

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *