fredag , 19 juli 2024
Home LEDELSE Australiere stemte “nei” til urfolksrettigheter
LEDELSE

Australiere stemte “nei” til urfolksrettigheter

Demonstrasjonen i Australia 2.juli 2023 for urfolks rettigheter. Foto: AFP
Demonstrasjonen i Australia 2.juli 2023 for urfolks rettigheter. Foto: AFP

I flere år har urbefolkningene i Australia kjempet for å bli representert i nasjonalforsamlingen.

Med 56,23% av stemmene sa australiere «nei» til urfolksrettigheter, særlig rett for urfolkene til å bli representert i nasjonalforsamlingen. Dette er resultatet av lørdagens folkeavstemning som avholdt i Australia.

Ifølge offisielle tall utgjør urfolk 3,8% av innbyggerne i Australia. Urfolkene består av aboriginer og folkegrupper fra Torres Strait Øyene. Regelmessig er de utsatt for diskriminering og brudd på deres grunnleggende rettigheter. 2 juli 2023 demonstrerte tuvensis på gatene i Sydney for at urfolkenes rettigheter anerkjennes. Sydney ligger øst i Australia

Folkeavstemningens resultat representer et stort tap for den sittende regjeringen. Australias statsminister Anthony Albanese har stått for et sete for urfolkene i parlamentet. Men motstandere mener dette kan dele australiansk samfunn på grunnlag av hudfarge.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *