søndag , 8 september 2024
Home LOVEN Hong Kong: Pressefrihetens forsvarer nektes innreise til territoriet
LOVEN

Hong Kong: Pressefrihetens forsvarer nektes innreise til territoriet

En direktør i NGO-en Reporters Sans Frontières dro til landet med tanke på å overvåke rettssaken mot journalisten Jimmy Lai.

Torsdag 11. april 2024 meldte Tv-kanalen Al-Jazeera om at Hong Kongs grensepoliti utviste Reporters Sans Frontières’ ansvarlige for beslutningspåvirkning Aleksandra Bielakowska. Hun tilbrakte seks timer i celle før utvisningen. Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) er verdens fremste journalistorganisasjon.

Bielakowska dro til Hong Kong for å overvåke rettssaken mot Jimmi Lai. Lai er en 75 år gamle jounalist som har sittet i fengsel siden 2020. Han er anklaget blant annet for svindel og risikerer livsvarig fengsel

Jimmy Lai er blant over 40 journalister som Hong Kongs myndigheter kastet i fengsel. I denne administrative regionen med spesiell status innenfor Kina, er pro-demokrati-aktivister regelmessig utsatt for forfølgelser.

Reporters Sans Frontières reagerte på det som organisasjonen mener er lokale myndigheters taktikk for å unnslippe vurdering av pressefriheten i territoriet. NGO-en vil få garanti om at dens representanter kunne dra på nytt til Hong Kong trygge for å overvåke resten av rettssaken.

Fri Verden Media-Al-Jazeera  

 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *