fredag , 18 oktober 2024
Home LOVEN Chile: Drapet på Pablo Neruda vil undersøkes
LOVEN

Chile: Drapet på Pablo Neruda vil undersøkes

En lagmannsrett beordret gjenåpning av drapssaken. Ifølge offisiell versjon døde nobelpris i litteratur av kreftsykdom.

Drapet på venstreorientert forfatter Pablo Neruda vil undersøkes på nytt. Det meldte tirsdag 20.februar 2024 nyhetsbyrået Reuters som siterte en pressemelding fra Santiago lagmannsrett, i Chiles hovedstad. Pablo Neruda ble drept 23.september 1973 like etter militærkuppet ledet 11.september 1973 av Augusto Pinochet. I 1971 fikk Neruda nobelspris i litteratur.

Ifølge den daværende offisielle versjonen var kreftsykdom årsaken bak dødsfallet. Reuters rapporterte at i 2017 kom en gruppe utenlandske rettmedisinske eksperter til en konklusjon om at Neruda ikke omkom kun av kreft. I tillegg utelukket ekspertene ikke at en tredjepart skulle vært innblandet i drapet på skribenten.

Manuela Araya var sjåfør til poeten. Han hevdet Neruda fikk dødelig injeksjon fra en Pinochet-agent da nobelprisen var innlagt på Santa Maria helsesenteret. I fjor mottok Santiago lagmannsrett en etterlengtet rapport om saken fra en panel bestående av internasjonale eksperter, skrev Reuters.

Fri Verden Media-Reuters

 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *