torsdag , 21 november 2024
Home LOVEN En tyveridømt har sittet i fengsel i Kamerun i…41 år
LOVEN

En tyveridømt har sittet i fengsel i Kamerun i…41 år

Fabien Tsafack, den eldste fangen i Dschang fengselet, i Kamerun. Foto: Le Jour
Fabien Tsafack, den eldste fangen i Dschang fengselet, i Kamerun. Foto: Le Jour

-65-åringen fikk dødsstraff i 1982 for å ha skjult stjålet enhet

-Mannen mener han fortjener å bli erstattet etter det han betegner som urettferdighet

Fabien Tsafack har sittet i Dschang fengselet i 41 år. Dschang er en by i vestlige Kamerun, i Sentral-Afrika. I 1982 ble Tsafack dømt til døden blant fem andre tiltalte. Han var da 22 år gammel og jobbet som bilmekaniker. Han drepte ingen men ble likevel straffet så hardt, klagde han til en journalist i Le Jour som møtte ham. Le Jour (døgnet) er en privat nettavis i Kamerun.

Fabien Tsafack var beskyldt for å ha skjult et stjålet radioapparat. 65-åringen anket dommen fra appell- til kassasjonsdomstolen. Men tilstanden hans ble ikke endret i det hele tatt. Så sendte Tsafack tre brev til landets president Paul Biya, for å få presidentens benådning. Men han venter fortsatt på tilbakemelding.

I fengselet er Tsafack opptatt med å lage sekker og reparere sko. Dette er aktiviteter han lever av. På grunn av fengslingen, har han ikke kunnet gifte seg og få barn.

Den eldste fangen i Dschang fengselet fortalte at etter 2016-straffelovsreformen i Kamerun, ville han blitt frigitt. I henhold til den reviderte straffeloven straffes tyveri kun opptil 5 år i fengsel. Derfor krever mannen erstatning etter hva han anser som en urettferdighet.

Fri Verden Media med Le Jour

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *