fredag , 19 juli 2024
Home LOVEN Saudi-Arabia henrettet to bahrainske aktivister
LOVEN

Saudi-Arabia henrettet to bahrainske aktivister

Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point
Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point

-To bahrainske aktivister hadde planlagt terrorhandling i begge kongerikene

-Amnesty International hevdet mennene var utsatt for torturer i fengsel

Mandag 29.mai 2023 henrettet Saudi-Arabia to bahrainske aktivister. Det meldte Saudi Press Agency som siterer landets innenriksdepartement. Det saudiske politiet pågrep mennene i år 2015.

Jaafar Sultan og Sadeq Thamer var tiltalt for å ha planlagt terrorangrep i både Saudi-Arabia og Bahrain. Den spesielle straffedomstolen i Saudi-Arabia mente begge mennene tilknyttet en terrorgruppe. Men domstolen avdekte ikke navnet til gruppen.  

I mai.2022 meldte Amnesty International at Sultan og Thamer hadde vært utsatt for tortur i fengsel. Amnesty International er en verdensdekkende menneskerettsorganisasjon. Amnesty International la til at politietterforskere tvangsavhørte dem.

Sultan og Thamer ble nektet tilgang til advokat, klaget Amnesty International. Sayed Ahmed Alwadei er direktør for det Bahrainske Instituttet for Menneskerettigheter og Demokrati. Han slo fast at den bahrainske regjeringen  har feilet å hindre at statsborgere fra Bahrain blir henrettet.

Saudi Arabia henrettet 196 i år 2022. Landet er et av de tre i verden som mest anvender dødsstraff. Det meldte Amnesty International for noen uker siden i en rapport.

Fri Verden Media med Associated Press

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *