fredag , 12 juli 2024
Home LEDELSE Gabon: Opposisjon danner koalisjon for 2023-presidentvalgs seier
LEDELSE

Gabon: Opposisjon danner koalisjon for 2023-presidentvalgs seier

Opposisjonsledere og menneskerettighetsforkjempere skal i tillegg forhandle med presidenten Ali Bongo Ondimba om rettferdig valg.

Dato på neste presidentvalg er ikke kjent ennå. Men mostandere i Gabon forbereder seg til seieren mot presidenten Ali Bongo Ondimba. Ali Bongo har sittet ved makten siden 2009. Sin allmektig far Omar Bongo Ondimba døde juni 2009 av lang sykdom etter å ha styrt landet i 42 år.

Tirsdag 3.januar 2023 samlet 43 opposisjonledere  og sivilsammfunsaktører seg for å signere pakten om samarbeid innen neste presidentvalget. Plattformen vil møte presidenten Ali Ben Bongo for samtalen som gjelder gjennomsiktig valget. Men mostanderne er klar for å prate med Bongo kun i nærvær av mekler.

Ali Bongo Ondimba vant presidentvalgene i 2009 og 2016. Men opposisjonen har ment Bongos seier følgte valgfusk med Frankrikes hjelp. Gabon er tidligere fransk koloni som finnes sentralt i Afrika. Gabonesisk jorda inneholder mye olje og jern.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *