lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET En musikkstjerne drept i Myanmar
SIKKERHET

En musikkstjerne drept i Myanmar

-Sanger var tilhenger av militærjuntaen

-Politiet pågrep to i forbindelse med drapet

En 58-årings sanger døde på sykehus tirsdag 6.mai 2023 i Yangon, i sentrum av Myanmar. Det opplyser hennes familie. Forrige uke skjøt væpnede menn Lily Naing Kyaw.  Politiet pågrep to gjerningspersoner. De er tilknyttet The Special Task Force. Dette er en av  opprørsgruppene som utfordrer den burmesiske hæren.  

Lily Naing Kyaw var en sterk tilhenger av militærjuntaen. Motstandere i Myanmar mener hun var informant for hæren. 17 organisasjoner som gir støtte til juntaen offentliggjorde en pressemelding for å fordømme drapet på Kyaw.

1.februar 2021 avsatte hæren den nyvalgte statsministeren Aung San Suu Kyi. Suu Kyi har sittet i fengsel og møtt en rettssak for korrupsjon. Statskuppet har medført borgerkrig. Flere opprørsgrupper er i sammenstøt med militærjuntaen for å kreve demokrati. Motstandere i eksil har dannet en regjering.

Fri Verden Media med BBC

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *