torsdag , 23 mai 2024
Home SIKKERHET Drapsforsøk på en ukrainsk pro-russisk politiker
SIKKERHET

Drapsforsøk på en ukrainsk pro-russisk politiker

Foto: Reuters

Uidentifiserte menn skjøt politikeren Olev Tsaryov i Krim, én av de to ukrainske regionene som Moskva har kontroll på. Ukraina har etterlyst Tsaryov for separatisme.

Uidentifiserte angripere skjøt to ganger en ukrainsk politiker og forretningsmann i Krim, én av de to ukrainske områdene som Russland kontrollerer. Det avdekker den britiske avisen The Guardian. Olev Tsaryov er best kjent for å være en pro-russisk politiker i Krim. Han spilte en viktig rolle under 2014-uavhengighetskrigen mot Kyiv. Politikeren skulle styre en russisk-støttede regjering  i Krim.

Ifølge familien til Tsaryov er den politiske lederen innlagt på sykehus i en kritisk helsetilstand. Da ambulansen rykket ut, sto Tsaryov bevisstløs på bakken og tapte mye blod, melder The Guardian som siterer hans Telegram-kanal. Moskva undersøker saken.    Fra 2002 til 2014 hadde politikeren vært representant i det ukrainske parlamentet. Etterpå ble han med i kamp for Krims selvstendighet slik at regionen blir en del av det russiske territoriet.    

Olev Tsaryov etterlyses av ukrainske myndigheter for separatisme. Noen kilder mener ukrainske etterretningstjenester står bak drapsforsøk. Tsaryovs navn står på listen av de pro-russiske ukrainerne som ble utsatt for drapsforsøk. The Guardian melder den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA har bistått Ukrainas hemmelige agenter i drapet på ukrainske pro-russiske politikere og krigere.

Fri Verden Media med The Guardian  

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles