fredag , 19 juli 2024
Home SIKKERHET DR Kongo: To hjelpearbeidere drept
SIKKERHET

DR Kongo: To hjelpearbeidere drept

De mistet livet i et angrep mot deres konvoi i den østlige krigsherjede delen av landet.

To britiske hjelpearbeidere ble 30.juni 2024 drept i et angrep på deres konvoi på Nord-Kivu, øst i Den Demokratiske Republikken Kongo. Det meldte nyhetsbyrået Reuters. Hjelpearbeiderne hørte til Tearfund, en veldedig organisasjon.

Angrepet fant sted da begge satt i én av de 5 bilene som kjørte mot Butembo by.  Flere hundre væpnede grupper finnes i det krigsherjede området. Av de gruppene er den rwandisk-støttede M23. De er på jakt etter natturressurser som landet er rik på. Uroen i denne delen av landet har fordrevd internt over 2,7 millioner mennesker.

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles