fredag , 12 juli 2024
Home LOVEN Botswana: Arrestordre mot tidligere president
LOVEN

Botswana: Arrestordre mot tidligere president

Ian Khama lever i Sør-Afrika. Han synes at botswana regjering ønsker å fengsle ham at 2024-generell valg er på vei.

Botswana justisen utstedte internasjonal arrestordre mot Ian Kama (69). Khama hadde vært landets president mellom 2008 og 2018.

Den tidligere presidenten er mistenkt for å ulovlig beholde våpne i hjemmet sitt. Ian Khama bor i Sør-Afrika som flyktning. Han er sønnen til den første presidenten for Botswana Seretse Khama. 

Denne saken startet i retten i april 2022.  Egentlig er Ian Khama altfor kritisk mot den nåværende presidenten Mokgweetsi Masisi han anser som diktator. Sørafrikanske myndighetene sier at de ikke har fått ennå noe utleveringsbegjæring.

Noen mener at rettssaken er knyttet til avstemninger som kommer til å finne sted i år 2024. Saken har forgjiftet diplomatiske forhold mellom Botswana og Sør-Afrika.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *