søndag , 8 september 2024
Home LOVEN Frankrike: Et bankselskap i retten for folkemord i Sudan
LOVEN

Frankrike: Et bankselskap i retten for folkemord i Sudan

Ifølge amerikanske påtalemyndigheter medvirket bankselskapet til folkemord i Sudan. 

Fredag 19.april 2023 skrev nyhetsbyrået Reuters at en amerikansk  dommer på Manhattan i delstaten New York, beordret torsdag 18.april 2024 at BNP Paris skal stilles for retten for å ha hjulpet til å begå folkemord i Sudan fra 1997 til 2011. BNP er et bankselskap fra Frankrike. I 2004 anerkjente USA borgerkrigen i Sudan som et folkemord. 

Klagen ble sendt til Manhattan tingrett av ikke-muslimske-sudanere med amerikansk statsborgerskap. I 2014 gikk BNP Paribas med på å erkjenne straffeskyld og å betale 8,97 milliarder dollar i bot. Selskapet overførte milliarder dollar til sudansk, iransk  og cubansk  bedrifter som underlegges økonomiske sanksjoner 

Saken ble reist i 2016 men henlagt 2 år etter. I 2019 gjenåpnet en ankedomstol folkemordssaken. 

Fri Verden Media/Reuters 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *