lørdag , 7 september 2024
Home LEDELSE Kamerun: En universitetslærer politianmeldte drapstrusler
LEDELSE

Kamerun: En universitetslærer politianmeldte drapstrusler

Læreren av statsvitenskap evaluerte masterstudenter om Paul Biyas kontroversielle seier i presidentvalget i 2018. Noe som har gjort myndigheter forbanna. 

29.februar 2024 politianmeldte Oyane Michel Ghislain drapstrusler, drapsforsøk og mobbing han har gjennomgått i flere uker. Oyane Michel er universitetslærer og forsker. Han underviser statsvitenskap ved flere kamerunske universiteter og høyskoler.

I klagen fortalte læreren at 10.november 2023 ved Bertoua Universitetet, øst for landet, testet han studentene sine ved å spørre dem om Paul Biyas seier i presidentvalget i 2018 resulterte av valgfusk eller styrke til regjeringspartiet.

Oyane Michel meldte om at siden 21.februar 2023 har han blitt utsatt for alle former for trussel : «livet mitt er i fare, jeg lurer på hvordan en enkel evaluering har blitt statssak», hevdet læreren.

Den 91 gamle presidenten Paul Biya har styrt Kamerun siden 6.november 1982. Han vant presidentvalgene i 1992, 1997, 2004, 2011 og 2018 etter omstridte valgprosesser.

Fri Verden Media 

Støtt oss her, bidra till en fri presse

kr
Gi en donasjon wdgk loader image
Written by
Michel Biem Tong

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *