tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Uganda: En krigsforbryter fengslet i Norge
LOVEN

Uganda: En krigsforbryter fengslet i Norge

Den tidligere væpnede opprørssjefen ble dømt for krigsforbrytelser utført nord i Uganda.

Ifølge en pressemelding som Den internasjonale straffedomstolen (ICC) offentliggjorde mandag 18.desember 2023 ble Dominic Ongwen overført til et norsk fengsel. Overføringen har blitt gjennomført i henhold til Roma-vedtektene som Norge underskrev 28.august 1998.

Dominic Ongwen er en tidligere barnesoldat som senere ledet en av brigadene tilknyttet Lord Resistance Army (LRC). Dette er en bevæpnet opprørsgruppe som befinner seg nord i Uganda, i østlige Afrika. LRC dekker også Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk og Sør-Sudan.

6.mai 2021 dømte ICC Ongwen til 25 år i fengsel for forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser som dommere mente krigsherren begikk nord i Uganda fra 1.juli 2002 til 31.desember 2005. 15.desember 2022 forkastet ICC anken fra Ongwen og opprettholdt dommen. 9.november 2023 ble Norge utpekt som mottakerland for den straffedømte.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *