fredag , 19 april 2024
Home LEDELSE Storbritannia: Rwanda er trygt for migranter
LEDELSE

Storbritannia: Rwanda er trygt for migranter

Det erklærte britisk innenriksministeren  i et intervju. 

Suella Bravermann hevdet under et intervju med BBC at Rwanda er et trygt land for migranter som krysset den Engelske kanal med båt til Storbritannia. Den britiske innenriksministeren ble påminnet av BBCs journalist Laura Kuennsberg om drapet på kongolesiske flyktninger som skjedde i Rwanda i år 2018. Flyktningene protesterte mot dårlig matkvalitet. 

Siden april 2022 har britisk regjeringen planlagt å utlevere over 4000 ulovlige migranter til Rwanda.  Av den grunn ble avtalen på 140 millioner dollar inngått med det østafrikanske landet. I juni 2022 stoppet Den Europeiske menneskerettsdomstolen flyvningen av den første bølgen migranter. Men i desember 2022 anerkjente Londons Høyesterett utvisningen som er lovlig. 

Forrige måned var Bravermann på besøk i Rwanda der 500 boliger er under oppføring. Boligene skal seinere ta imot de utviste migrantene. 

Fri Verden Media med Reuters og BBC 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *