onsdag , 17 april 2024
Home HUMANITAER Hundre migranter drept på Saudi-Arabia-Jemen grensen
HUMANITAER

Hundre migranter drept på Saudi-Arabia-Jemen grensen

Slik ser Saudi-Arabia-Jemen grensen ut
Slik ser Saudi-Arabia-Jemen grensen ut

Migranter og asylsøkere fra Etiopia, kvinner og barn inkludert, forsøkte å krysse grenser til Jemen. Menneskerettsorganisasjoner mener dette er forbrytelser mot menneskerheten.

Saudiarabiske grensevakter har det siste året drept flere hundre etiopiske migranter og asylsøkere på grensen til Jemen, ifølge Human Rights Watch (HRW).

Organisasjonen oppgir at hundrevis av kvinner og barn er blant de drepte, og understreker at drapene skjer i det skjulte samtidig som Saudi-Arabia bruker milliarder på idrettsarrangementer som skal få landet til å fremstå i et bedre lys – såkalt «sportsvasking».

Organisasjonen har ikke oversikt over hvor mange som er drept, men understreker at det dreier seg om «minst hundrevis» i perioden mellom mars 2022 og juni 2023.

NTB

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *