søndag , 14 april 2024
Home LOVEN En mann fikk dødsstraff for Twitt-innlegg i Saudi-Arabia
LOVEN

En mann fikk dødsstraff for Twitt-innlegg i Saudi-Arabia

Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point
Mohamed Ben Salman, Saudi-Arabias konge. Foto: Le Point

Den 54 år gamle mannen har blitt straffet for fornærmelser mot kongen gjennom sosiale medier.

10.juli 2023 dømte en spesiell straffedomstol Mohammed al-Ghamdi til døden i Saudi Arabia. Det meldte 29.august 2023 Human Right Watch. Al-Ghamdi er en 54-årings pensjonert lærer og influenser. Rettsavgjørelsen ble basert på X-innlegg (X tidligere var Twitter) og YouTube-sendinger og regnes som eskalering av ytringsfrihets krenkelse i det kongeriket, skriver menneskerettsorganisasjonen.

11.juni 2022 pågrep politiet Mohamed al-Ghamdi hjemme sitt på Al-Nourriyah nabolaget, i Mekka. Han ble etterpå kastet i Al-Hair fengselet i hovedstaden Riyadh. Der var han nektet tilgang til advokater og familiemedlemmer. Saeed bin Nasser al-Ghamdi er forsker i islamske anliggender og bror til den dømte. Han hevdet overfor Human Rights Watch at formålet til dommen mot Mohamed var å skade ham etter at saudiske myndigheter ikke klarte å få ham utvist fra Storbritannia.

Faktisk ble Mohamed al-Ghamdi beskyldt for forhold til en terrororganisasjon og fornærmelse mot kongefamilien. Human Rights Watch mener heller at den pensjonerte læreren er offer for å ha brukt sin ytringsfrihet. Pålitelige kilder melder at aktivisten er utsatt for både fysiske og psykiske sykdommer i fengselet, mens han nektes tilgang til medisiner.

Fri Verden Media 

 

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *